×
Sluiten

17/06/2021 – Onroerende voorheffing op kantoorgebouwen in 2021- WEBINAR

Homepage > Insights > Evenementen (archief) > 17/06/2021 – Onroerende voorheffing op kantoorgebouwen in 2021- WEBINAR
Evenementen (archief)
juni 8, 2021

Onroerende voorheffing op kantoorgebouwen: welke zijn de hefbomen voor optimalisering van de onroerende voorheffing in 2021?

De onroerendgoedbelasting wordt geheven ongeacht de grootte of de aard van het gebouw en is welbekend bij alle eigenaars van tertiaire gebouwen. Het wordt in de 3 regio’s op dezelfde manier berekend en toch kan het bedrag ervan van gemeente tot gemeente en van jaar tot jaar sterk verschillen.

Schrijf je nu in

De onroerendgoedbelasting werd oorspronkelijk op federaal niveau beheerd. Het is nu gewestelijk; het proces van regionalisering van het beheer van de onroerende voorheffing is met Wallonië op 1 januari 2021 voltooid. Ze volgen daarbij het voorbeeld van het Brusselse Gewest, dat het proces op 1 januari 2018 in gang heeft gezet, maar beide blijven ver achter op Vlaanderen, dat de bevoegdheidsoverdracht in 1999 al heeft voltooid.

Net als in Brussel heeft deze reorganisatie de nodige tegenslagen met zich meegebracht: administratieve vertragingen bij de behandeling van klachten, ingewikkelde of zelfs onmogelijke communicatie met de beheerders, fouten van allerlei aard, enz.

Ten slotte heeft de COVID-19 crisis de vastgoedsector serieus ontwricht. Zowel in de bouwsector met de stillegging van bouwwerven als op de huurmarkt voor onder meer kantoor- en bedrijfsgebouwen, heeft dit voor een inkomensverlies voor beleggers, verhuurders en hun huurders heeft meegebracht. De voorheffing op onroerend goed werd echter nog steeds zonder onderscheid door de belastingdienst geïnd.

Alexandra Dryjski, Senior Manager in Finance Performance, gespecialiseerd in onroerendezaakbelastingen, zal deze kwesties bespreken met haar team van deskundigen op het gebied van onroerendezaakbelastingen tijdens onze webinar van 45 minuten op donderdag 17 juni om 10:00 uur.

Gesprekspunten:

  • Een vergelijking van de onroerende voorheffing en de bijkomende budgetten voor 2021 tussen Brussel, Vlaanderen en Wallonië
  • De overdracht van bevoegdheden tussen de Gewesten en de gevolgen ervan voor de onroerende voorheffing
  • De improductiviteit veroorzaakt door de gezondheidscrisis
  • Q&A

De webinar zal in het Engels worden gehouden.

 

Schrijf je nu in

De expert :

 


Schrijf u in voor dit webinar

Opmerkingen tonen

Geen reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *