×
Sluiten

Ayming België consolideert zijn positie op de Belgische markt, Belgische bedrijven profiteren onvoldoende subsidies en fiscale stimuli waarover zij beschikken

Homepage > Insights > Nieuws > Ayming België consolideert zijn positie op de Belgische markt, Belgische bedrijven profiteren onvoldoende subsidies en fiscale stimuli waarover zij beschikken
Nieuws
februari 20, 2019

Ayming Belgium, een business performance consulting bedrijf, kende een sterke groei in 2018 en is van plan om zijn omzet tegen 2021 te verdubbelen. 

Ayming België heeft zijn positie op de Belgische markt in 2018 sterk geconsolideerd. Bijna 600 Belgische bedrijven – zowel jonge innoverende bedrijven als internationale groepen – vertrouwen nu op haar vaardigheden om hun zoektocht naar publieke financiering te optimaliseren en hun kosten te verminderen. Het afgelopen jaar heeft Ayming Belgium vooral haar aanwezigheid in de biotechnologie, de zware industrie en de detailhandel versterkt. “98% van onze klanten heeft in 2019 hun vertrouwen in ons hernieuwd, wat de echte toegevoegde waarde aantoont”, zegt Laurie Pilo, Managing Director van Ayming Benelux. “Anticiperen, versnellen en beveiligen van de bedrijfsprestaties van onze klanten is een dagelijkse uitdaging. Bedrijven worden geconfronteerd met een bijzonder complexe omgeving, waardoor zij niet ten volle kunnen profiteren van subsidiëringsmechanismen op regionaal, nationaal of Europees niveau. »

Toename van het aantal medewerkers in 2018

Na een nationale roadshow die in 2018 meer dan 100 bedrijven samenbracht, deed ongeveer een kwart van hen een beroep op Ayming België om de financieringsmogelijkheden van het Europese “SME Instrument” programma beter te benutten. Deze is gericht op alle innovatieve Europese KMO’s die willen groeien en internationaliseren. Op nationaal niveau heeft Ayming Belgium ook de eerste gedeeltelijke vrijstellingen van de “researcher” bedrijfsvoorheffing voor baccalaureaathouders (verlengd in januari 2018) ondersteund en de fiscale aftrek voor innovatie-inkomsten bij haar klanten gepromoot: “fiscale optimalisatie-instrumenten die door Belgische bedrijven nog steeds grotendeels worden genegeerd”, aldus Laurie Pilo.
Om haar ontwikkeling te ondersteunen, heeft Ayming Belgium haar teams in 2018 (30 personen) versterkt en een positie van “Talent Acquisition Manager” gecreëerd, verantwoordelijk voor de permanente zoektocht naar nieuwe consultants en de ontwikkeling van haar werkgeversmerk. Het bedrijf sloot het boekjaar 2018 af met een omzet van 5 miljoen euro. Deze gestage groei heeft haar begin dit jaar een nominatie opgeleverd als Trends Gazelle 2019 in de categorie middelgrote Brusselse bedrijven (40ste plaats).

2019, een jaar met een sterk potentieel voor Ayming België

In 2019 wil Ayming Belgium haar dienstenaanbod uitbreiden, met name gericht op regionale investeringssubsidies. “Onze regio’s bieden bijna oneindige mogelijkheden voor bedrijven op het gebied van subsidiëring, of het nu gaat om capaciteitsinvesteringen, R&D of werkgelegenheid, maar met verschillende subsidiabiliteits- en gunningsvoorwaarden van regio tot regio, wat betekent dat de uitvoering vaak complex is”, zegt Laurie Pilo. In Europa zullen het komende einde van het Horizon 2020 kaderprogramma voor onderzoek en innovatie en de implementatie van overgangsmaatregelen naar het volgende programma, Horizon Europa, ook belangrijke gevolgen hebben voor de Belgische innovatieve bedrijven. Vandaar de behoefte aan professionele ondersteuning.
De tweede ontwikkelingsas van Ayming België is de versterking van de synergieën binnen de groep. “Met een aanwezigheid in 15 landen, waaronder België, ondersteunt de Ayming groep meer dan 20.000 klanten wereldwijd. Deze klanten hebben vaak filialen in België of, omgekeerd, een hoofdkantoor in België en entiteiten over de hele wereld, zoals het geval is voor sommige van onze jarenlange klanten. Wij willen deze dynamiek versterken in een Global Account Management aanpak. “De doelstelling is om de omzet van het bedrijf (10 miljoen euro) binnen drie jaar te verdubbelen met een personeelsbestand van 50 mensen.
Tot slot zal Ayming Belgium dit jaar zijn tweede Barometer van de O&O-financiering uitvoeren, met conclusies die de belangrijkste spelers zeker zullen verrassen. Tot ziens in juni voor de resultaten!

Opmerkingen tonen

Geen reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *