×
Sluiten

Drijfkracht: ook belast in uw gemeente?

Homepage > Insights > Nieuws > Drijfkracht: ook belast in uw gemeente?
Automatic packing machine with plastic bag and paper box, high speed packing machine for food product industrial, high technology manufacturing process
Nieuws
juni 22, 2017

Is uw onderneming gevestigd in één van de 209 gemeentes die de belasting op drijfkracht nog heft? Weet dat u het bedrag van deze belasting kunt optimaliseren. We leggen uit hoe.

De belasting op drijfkracht, hefkracht en motoren is een belasting van toepassing op alle toestellen met een motor gebruikt in een onderneming. Dit kan heftrucks, kranen of landbouw- en nijverheidsmachines betreffen maar ook bv. liften en koelinstallaties.

Deze belasting wordt geheven per kilowatt. Er bestaan echter heel wat verschillen afhankelijke van waar u uw bedrijfsactiviteit ontplooit: zo is de belasting slechts van toepassing in een aantal gemeentes. Voorts zijn er enorme schillen in de omvang van de belasting per gemeente. Onderstaande kaart geeft aan waar de belasting op drijfkracht van toepassing is en de intensiteit.

Is uw onderneming gevestigd in één van de 209 gemeentes die de belasting op drijfkracht nog heft? Weet dan dat u het bedrag van deze belasting kunt optimaliseren door uw inventaris van de motoren grondig te analyseren. Dat is echter een complex taak. We kunnen u hierbij helpen

Zo herzien we de belastinggrondslag en staan we garant voor duurzame besparingen door een optimaal gebruik van de voorziene belastingverminderingen en -vrijstellingen.

Wenst u het belastingtarief te kennen per kilowatt in uw gemeente, evenals de verminderingen waarop u recht heeft? Contacteer ons, we helpen u graag.
Opmerkingen tonen

Geen reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *