×
Sluiten

Is uw onroerende voorheffing op materieel en outillage wel correct?

Homepage > Insights > Nieuws > Is uw onroerende voorheffing op materieel en outillage wel correct?
Automatic packing machine with plastic bag and paper box, high speed packing machine for food product industrial, high technology manufacturing process
Nieuws
augustus 28, 2017

Is de onroerende voorheffing op uw materieel en outillage in 2017 even hoog als in 2016? Wees op tijd om uw aanslagbiljet te betwisten

De Vlaamse Belastingdienst is reeds gestart met het uitsturen van de aanslagbiljetten inzake onroerende voorheffing met betrekking tot aanslagjaar 2017.

De termijn om hiertegen bezwaar in te dienen bedraagt 3 maanden vanaf de derde werkdag volgend op de datum van de verzending van het aanslagbiljet. Aangezien veel bedrijven gesloten waren en het bouwverlof vaak pas eindigt midden augustus, kan deze termijn van 3 maanden dus snel voorbij gaan.

U heeft dus 3 maanden de tijd om te analyseren of het aanslagbiljet op het correcte kadastraal inkomen is berekend en indien dit niet het geval is, een ontheffing van de teveel betaalde onroerende voorheffing te vragen. U kunt hierover advies vragen aan onze experts. Daarnaast moet u binnen deze periode ook nagaan of u in aanmerking komt voor een proportionele vermindering van de onroerende voorheffing voor improductiviteit.

Houd daarom goed in de gaten of het aanslagbiljet inzake onroerende voorheffing is verzonden tijdens uw zomerverlof! Wenst u hulp in het optimaliseren van uw onroerende voorheffing op materieel en outillage? Aarzel niet ons te contacteren.

Opmerkingen tonen

Geen reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *