×
Kies uw land
Sluiten

De tweede editie van Ayming’s jaarlijkse Internationale Innovatiebarometer is beschikbaar!

Homepage > Insights > Nieuws > De tweede editie van Ayming’s jaarlijkse Internationale Innovatiebarometer is beschikbaar!
Nieuws
oktober 5, 2020

De barometer brengt de reactie van 330 O&O-professionals en een reeks leidinggevenden samen om een overtuigend verhaal te vertellen over de toenemende complexiteit, tegen de achtergrond van een wereldwijde pandemie.

Net als vorig jaar worden drie thema’s in kaart gebracht. Opnieuw komen zowel het innovatielandschap als innovatiefinanciering aan bod, maar terwijl het derde thema vorig jaar rond diversiteit draaide, gaat het dit jaar over duurzaamheid. Bovendien was het onvermijdelijk om de impact van Covid-19 op bedrijven te betrekken in de survey en bijgevolg het rapport.

Download de Internationale Innovatiebarometer 2021

Hoewel het effect van de pandemie op O&O nog niet volledig duidelijk is, moeten bedrijven innoveren tijdens een terugval van de markt. Gelukkig blijkt uit dit rapport dat zowel bedrijven als overheden nieuwe manieren ontdekken om hun innovatie te financieren en productiever te maken.”

In een wereld waar de vraag naar duurzame producten en processen toeneemt, mag men ervan uitgaan dat duurzaamheid voor veel bedrijven bovenaan de investeringsagenda staat. Onze laatste enquête, de International Innovatiebarometer 2021, laat echter precies het tegenovergestelde zien.
35 procent van de respondenten zegt tussen de één en tien procent van hun budget te besteden aan duurzaamheid, met als hoofddoel de prestaties van hun bedrijf te verbeteren. Dit toont aan dat er een manier is om milieuvriendelijke activiteiten buiten het stadium van ondergeschikt belang te brengen, en dat is geen wetgeving.

Webinar: Wereldwijde innovatie 2021

We nodigen u graag uit om de bevindingen van de Internationale Innovatiebarometer 2021 te ontdekken tijdens ons webinar op 28 oktober 2020.

Meer info over het webinar

Opmerkingen tonen

Geen reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *