×
Sluiten

Geconfronteerd met de Covid-19-crisis en de klimaatuitdaging vinden bedrijven nieuwe manieren om te innoveren

Homepage > Insights > Nieuws > Geconfronteerd met de Covid-19-crisis en de klimaatuitdaging vinden bedrijven nieuwe manieren om te innoveren
Nieuws
oktober 5, 2020

De internationale vooruitzichten voor O&O zijn uiterst veelbelovend ondanks de huidige crisis, volgens een vandaag gepubliceerde studie van de Ayming Group, een adviesgroep in Business Performance dat gespecialiseerd is in innovatie.

De tweede editie van de jaarlijkse Ayming Internationale Innovatiebarometer, uitgevoerd door het CensusWide institute onder 330 O&O-professionals in bedrijven van elke omvang in 13 landen – België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, de Tsjechische Republiek, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten – laat zien dat de O&O-afdelingen worden versterkt door het creëren van innovatie-ecosystemen, nieuwe financieringsmethoden en de inzet van technologie.

Opmerkelijk:
• De prognoses voor de begrotingsverhoging zijn 12% lager dan vorig jaar, een gevolg van de Covid-19-crisis.
• Technologie is met 39% van de reacties de belangrijkste drijfveer voor O&O.
• De trend naar uitbesteding neemt toe, waarbij het gebruik van externe particuliere middelen toeneemt van 35% tot 48%.
• Financieringsvormen worden steeds meer gediversifieerd; crowdfunding is met 17% toegenomen en eigen vermogen/schuldfinanciering met 6%.
• Als belangrijkste manier om duurzame innovatie te verbeteren, wordt, na technologie, met 28% gekozen voor meer gerichte fiscale stimuleringsmaatregelen.

Download het persbericht

Opmerkingen tonen

Geen reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *