×
Kies uw land
Sluiten

België post-COVID-19

Welke mogelijkheden zijn er om geld vrij te maken na de crisis?

Website visual Covid webinar

De huidige crisis confronteert veel bedrijven met dalende inkomsten en liquiditeit. Om dit aan te pakken heeft de regering noodmaatregelen getroffen, maar zijn deze voldoende op de korte, middellange en lange termijn?
Ayming, een adviesbureau dat gespecialiseerd is in het verbeteren van de bedrijfsprestaties, heeft verschillende mogelijke wegen geïdentificeerd.

De reactie van de regering op de COVID-19-crisis: noodmaatregelen op korte termijn

Na de lockdown bevinden bedrijven zich in een delicate financiële situatie. Voor veel van hen zullen de overheidsmaatregelen die zijn genomen, en die hieronder worden samengevat, niet voldoende zijn. Zij bevinden zich in een situatie waarin zij momenteel onvoldoende inkomsten genereren.

Wat onze klanten zeggen

Op korte termijn zien bedrijven een stijging van de productiekosten als gevolg van de invoering van beschermende maatregelen op de werkplek (verbruiksgoederen, reorganisatie van de werkplek, meer personeel voor een constante productie).

Op lange termijn zullen ze moeten investeren om de toekomst van hun bedrijf veilig te stellen: cyberveiligheid door de veralgemening van telewerken, automatisering van taken, milieuverantwoordelijkheid, enz.

Deze uitdagingen komen op één punt samen: de noodzaak voor economische spelers om zo snel mogelijk geld vrij te maken.

Het goede nieuws is dat er nog onbenutte cashvoorraden zijn die gebruikt kunnen worden om de liquiditeit te herstellen en te anticiperen op de financiering van morgen. Dit zijn niet de klassieke middelen zoals leningen en bankgaranties. Heel vaak worden interne middelen onderbenut – zoals overheidsmaatregelen op het gebied van belastingen of sociale lasten die de arbeidskosten verlagen en de productiemiddelen optimaliseren, of overheidssubsidies.

Het zijn deze verschillende wegen die we in de whitepaper verkennen.

Vul het formulier in en download deze whitepaper.