×
Kies uw land
Sluiten

Internationale Innovatiebarometer 2021

Innovatie is de brug tussen winst en de planeet

IBB

Ayming’s tweede jaarlijkse Internationale Innovatiebarometer vertelt een verhaal over toenemende complexiteit, tegen de achtergrond van de wereldwijde pandemie.

Om de barometer te creëren hebben we een gedetailleerd onderzoek uitgevoerd met 330 senior O&O-professionals, CFO’s, C-level leidinggevenden en bedrijfseigenaren in bedrijven van elke omvang in de volgende landen: België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje, de Tsjechische Republiek, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

De bevindingen tonen aan dat innovatie nog steeds cruciaal is voor de groei van bedrijven, maar Covid-19 vormt een echt scharnierpunt – een punt waarop de budgetten zouden kunnen worden verlaagd, maar dat net zo goed een katalysator voor innovatie zou kunnen zijn.

De belangrijkste bevindingen zijn:

  • Verwachtingen voor budgetverhogingen zijn 12% lager dan vorig jaar, een symptoom van Covid-19
  • Technologie is de belangrijkste drijfveer voor O&O, zoals door 39% van de respondenten is aangegeven
  • De uitbesteding neemt toe, waarbij het gebruik van externe particuliere middelen toeneemt van 35% tot 48%.
  • De financiering is gediversifieerd; crowdfunding is gestegen met 17% en eigen vermogen/schuldfinanciering is gestegen met 6%.
  • Als belangrijkste manier om duurzame innovatie te verbeteren, wordt na technologie met 28% gekozen voor meer gerichte fiscale stimuleringsmaatregelen.

Download de Internationale Innovatiebarometer 2021 via het formulier!

Wilt u de Internationale Innovatiebarometer 2021 vergelijken met onze vorige editie? Vergelijk dan de bevindingen van dit jaar met de barometer van vorig jaar hier!