×
Sluiten

Lokale en regionale fiscaliteit op kantoorgebouwen

Een 2024 studie van Ayming Benelux

Download
Cover image - Lokale en regionale fiscaliteit op kantoorgebouwen

Ontdek de studie die u helpt bij uw investeringsstrategie en de optimalisatie van uw onroerende voorheffing.

Voor het zesde jaar op rij stelt Ayming haar studie voor betreffende de lokale en regionale fiscaliteit op kantoorgebouwen. Deze nieuwe editie van 2024 stelt u in staat om de vastgoedfiscale druk in de gemeenten en provincies van onze drie regio’s te vergelijken, inclusief de evolutie van de aanvullende opcentiemen.

De aangekaarte onderwerpen (onder meer):

1
Het kadastraak inkomen
2
De vastgoedbelasting in Brussels
3
De vastgoedbelasting in Vlaanderen
4
De vastgoedbelasting in Wallonië

België, land van een kluwen aan belastingen voor kantoorgebouwen:

Kantoorgebouwen behoren tot de meest zwaar belaste eigendommen, vooral vanwege een complex geheel van belastingen geheven door verschillende autoriteiten.

Dit maakt het voor de belastingplichtige, en fiscaliteit op kantoorgebouwen moeilijk om een overzicht te houden op de fiscale kosten, naast de middelen die nodig zijn voor de betaling ervan. Naast de puur logistieke aspecten, moet de keuze van de vestigingsplaats van kantoren zorgvuldig worden overwogen met betrekking tot de werkelijke kosten van de vastgoedfiscaliteit.

In onze studie ontdekt u de belangrijkste bevindingen en inzichten met betrekking tot vastgoedfiscaliteit, waaronder hoe u de onroerende voorheffing berekent. U vindt er ook een vergelijking van de fiscale situatie in onze drie regio’s, evenals de identificatie van steden die voor kantooreigenaren de meest strategische vestigingsvoorwaarden bieden.

 

Wil je meer weten over onze expertise in vastgoedfiscaliteit in de bouwsector? 

Klik hier!

Andere relevante inhoud:

Nieuw artikel 494 §2 2° WIB 92: Welk impact kan dit hebben op uw kadastraal inkomen?