×
Sluiten

Subsidies in Brussel

Bruxelles landing page feature image

Onderzoek, innovatie en milieubescherming vormen de drijvende krachten achter belangrijke huidige veranderingen. Daarom stellen nationale en Europese instellingen doelen op dit gebied.

Om bedrijven aan te moedigen de nodige maatregelen te nemen om deze doelstellingen te verwezenlijken, stellen lokale overheden en de Europese Commissie fondsen beschikbaar voor financiële ondersteuning. Deze hulp komt in diverse vormen, waarbij subsidies de belangrijkste vorm van steun zijn.

 

Subsidies Onderzoek en Ontwikkeling

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is Innoviris de verantwoordelijke organisatie voor Onderzoek en Innovatie.

Innoviris biedt verschillende ondersteuningsprogramma’s voor onderzoek, afhankelijk van de aard van het project – hier volgen er enkele:

R&D Projects

Dit programma is beschikbaar voor bedrijven van alle groottes die financiering zoeken voor de ontwikkeling of implementatie van een innovatief product, proces of dienst.

Industriële of commerciële projecten die het creëren van wetenschappelijke kennis vereisen. Ontwikkeling van een innovatief PPS. Project dient om een prototype in een reële omgeving te valideren. Implementatie van een nieuw productie- of leveringsproces of -methode binnen uw bedrijf.
Subsidie Subsidie of terugvorderbaar voorschot Subsidie
50 tot 70% 25 tot 55% 15 tot 50%

-> Verder kunnen kmo’s profiteren van een subsidie (octrooi) om de kosten in verband met intellectueel eigendom te helpen dekken. Het steunpercentage kan oplopen tot 50%.

Feasibility study

Deze subsidie is beschikbaar voor bedrijven van elke omvang die de technische haalbaarheid van hun innovatie willen (laten) onderzoeken. De subsidie is beschikbaar voor bedrijven van elke omvang en kan 50 tot 70% van de studiekosten dekken.

Proof of Business

Deze subsidie is beschikbaar voor bedrijven van elke omvang die de technische en economische haalbaarheid van een innovatief project willen valideren. De subsidie kan 50% tot 70% van je budget dekken, met een plafond van €70.000.

Wil je meer weten?

Download het whitepaper over subsidies voor innovatie in België – Brussel & Wallonië (FR-versie)

In dit document zullen we de subsidiemaatregelen in Brussel & Wallonië onderzoeken – wat het inhoudt, de vereisten en het mogelijke bedrag aan ondersteuning.

Ontdek het whitepaper hier

 

 

Ayming, uw partner bij het verkrijgen van financiering

Met ons ervaren team bieden we uitgebreide ondersteuning, of u nu hulp nodig heeft gedurende het gehele subsidieaanvraagproces of alleen voor specifieke fasen.
Onze experts combineren diepgaande kennis van subsidies met actuele inzichten in innovatie en de nieuwste ontwikkelingen binnen uw sector. Op deze manier tillen we uw subsidieaanvragen en projecten naar een hoger niveau.

Neem contact met ons op: