×
Sluiten

Ayming heeft in haar arsenaal van experts een grote kennis van de verschillende mechanismes voor optimalisering van uw vastgoedfiscaliteit: kadastraal inkomen, onroerende voorheffing en verschillende lokale belastingen (regionaal, gemeentelijk,…).

Op deze pagina centraliseren we verschillende whitepapers & expert opinions  over:

De fiscale druk in België op vastgoedprojecten (voor – tijdens – na werken)

Actuele dossiers en aanpassingen omtrent de Wetboek voor inkomstenbelastingen

Innovatie in de constructie en de vastgoedsector

Onze experts en hun aanwezigheid op de  volgende relevante events

Onze expertise en knowhow heeft er onder andere voor gezorgd dat er een aanzienlijke vermindering was van het kadastraal inkomen, wat een daling betekende van de onroerende voorheffing voor heel wat grote gebouwen in heel België. Elke dag helpen wij belangrijke spelers in de vastgoedsector op dergelijke dossiers. Daarenboven werkt Ayming op basis van success fee, wat garandeert dat u geen kosten oploopt zonder aanzienlijke resultaten te behalen!

Lokale en regionale fiscaliteit op kantoorgebouwen

Ayming voert jaarlijks een vergelijkende studie uit naar de evolutie van de totale onroerende belastingdruk per gemeente met focus op kantoorgebouwen.

Download de whitepaper

Nieuw artikel 494 2 2° WIB 92:

Wat is de impact op uw kadastraal inkomen?

Bij de uitvoering van verbouwingen op kantoorgebouwen kunt u geconfronteerd worden met een aanzienlijk fiscaal probleem dat voortvloeit uit de nieuwe versie van artikel 494 §2 2 van het Wetboek van inkomstenbelastingen.

Dit artikel bepaalt nu immers dat in geval van splitsing van bebouwde percelen gelijktijdig met werken in uitvoering, hierdoor wordt het kadastraal inkomen herschat.

Download hier het artikel & ontdek welke gevolgen dit kan hebben op uw KI.

Download hier uw copy

Business Insight Note : Work in progress

Ondanks de wereldwijde economische crisis  in 2022 werden investeringen in bouwtechnologieën relatief minder getroffen dan Proptech en Fintech. De investeringen haalden zelfs een bedrag van 5 miljard. Ontdek de nieuwste innovatieve trends in de bouwsector.

In deze Business Insight Note worden enkele belangrijke technologische trends in de sector besproken, samen met de voornaamste uitdagingen: Digitalisering, modellering & twin technologies /Supply Chain/ Automatisering & robotica / Duurzaamheid & materialen

Download de whitepaper

 

Ontmoet ons op Realty

Neem deel aan de grootste vastgoedbeurs in België.

Meer info over Realty

Contacteer één van onze experts

Maak een afspraak met één van onze experts en optimaliseer uw vastgoedfiscaliteit.

Contacteer Laura Buyl