×
Kies uw land
Sluiten
ICT

ICT & Digital

Homepage > ICT & Digital

ICT & Digital

Investeren in innovatie en efficiëntie

ICT-bedrijven moeten voortdurend investeren in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, terwijl ze ernaar moeten streven om concurrerend te blijven op het gebied van kosten, diensten en personeel.

Ayming helpt haar klanten om hun activiteiten te stroomlijnen, hun kosten te verlagen en hun innovatie te bevorderen als drijvende kracht voor hun ontwikkeling.

Strategische ondersteuning voor uw uitdagingen in winstgevendheid en concurrentievermogen

De ICT-sector maakt een snelle groei door, mede door de uitdagingen van de komende jaren. Of het nu gaat om technologische evolutie (5G, edge computing, IoT, smart homes/cities, evoluerende cloud computingmodellen, automatisering via AI- en softwarerobots, data analytics, …) of om de maatschappelijke uitdagingen die de Europese Commissie aan de orde stelt op het vlak van gezondheid, voedselveiligheid, energie, vervoer, milieu en klimaat, sociaaleconomische evolutie, veiligheid (bescherming van de infrastructuur, cybercriminaliteit, disaster-recovery…) zal de toekomst intelligent, verbonden, innovatief, maar ook zeer concurrerend zijn.

Daarom moeten de actoren in de sector die willen groeien, flexibeler en strategischer dan ooit zijn in hun aanpak van de drie belangrijkste uitdagingen waar ICT vandaag de dag voor staat:

  • De handhaving van een intensieve O&O-activiteit;
  • De daaruit voortvloeiende waardering van intellectuele eigendom;
  • De samenstelling van teams die de hoogste kwalificatieniveaus vertegenwoordigen en handhaven.

Uw innovatieprojecten en uw succes op lange termijn wijzen in de eerste plaats op hooggekwalificeerde teams, een gecontroleerd personeelsverloop en medewerkers die zich volledig inzetten en vastbesloten zijn om de doelstellingen van de onderneming te bereiken. In een zeer competitieve rekruteringsomgeving komen deze ambities tot uiting in aantrekkelijke salarispakketten en in de permanente opleiding van uw medewerkers. Het vrijmaken van alle beschikbare budgetten om ze opnieuw te investeren in uw personeelsbeleid is daarom cruciaal en onlosmakelijk verbonden met het bereiken van uw doelstellingen.

Een praktische en holistische benadering

Ayming steunt op jarenlange ervaring om u op deze drie fronten te begeleiden en in uw ontwikkeling te ondersteunen.

Tijdens gesprekken van expert tot expert identificeren onze teams uw financiële stromen door uw R&D-inkomsten en -uitgaven in kaart te brengen, om zo uw positionering ten opzichte van de industriële normen te bepalen.

Onze specialisten voeren vervolgens een grondige wetenschappelijke audit uit van uw fiscale en administratieve praktijken en zorgen ervoor dat elke mogelijkheid wordt benut, rekening houdend met de meest recente wetgeving (bijvoorbeeld door een opsomming te geven van softwaregerelateerde auteursrechten, die nu onder de Innovation Box vallen). Tegelijkertijd voeren zij haalbaarheidsstudies uit die hen in staat stellen om binnen uw innovatieactiviteit projecten te identificeren die in aanmerking komen voor inhoudingen of subsidies.

Ten slotte zorgen onze consultants voor de toekenning van de verschillende financieringsmaatregelen door voor u te zorgen voor de samenstelling van het dossier en de registratie en opvolging ervan bij de bevoegde autoriteiten.

Meer informatie

Klik op de onderstaande links om meer te weten over deze verschillende stappen en over de verschillende mogelijkheden die voor uw sector van toepassing zijn en waarvoor wij onze expertise tot uw beschikking stellen:

HR performance:

Innovation performance:

Downloads

Download onze infofiche voor meer informatie over onze aanpak van de ICT en digitale sector en een praktisch voorbeeld van optimalisatie voor een van onze klanten.

ICT & Digital Brochure

Ook kunt u profiteren van onze whitepapers, die u een overzicht geven van de huidige stand van zaken op het gebied van innovatie en R&D, zowel nationaal als internationaal.

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een persoonlijk gesprek waarbij onze experts de mogelijkheden van optimalisatie voor uw organisatie toelichten.

Contacteer ons