×
Sluiten

De kracht van CIR en CII certificaten

Homepage > Insights > Blog > De kracht van CIR en CII certificaten
De kracht van CIR en CII certificaten
Blog
mei 7, 2024

Boost uw innovatie buiten België: De kracht van CIR en CII certificaten

Indien u zich ooit heeft afgevraagd of uw bedrijf in aanmerking komt voor de felbegeerde CIR en CII certificaten bent u niet alleen. Deze vraag wordt steeds couranter aangezien bedrijven partners zoeken met dit label. Laat ons dieper ingaan op het belang van deze certificaten en hoe ze uw zaken kunnen voortstuwen in de Franse markt.

 

Wat zijn de CIR en CII certificaten?

CIR en CII certificaten kunnen gezien worden als badges van competenties in het onderzoek en ontwikkeling domein.  De Direction Générale des Entreprises (DGE) verleend de CII, terwijl het Frans Ministerie van Onderzoek (MESR) zich uitspreekt over de CIR ( soms valideren ze simultaan de CII samen met de CIR). De CIR is bijzonder populair, het is dan ook het meest gezochte certificaat. Deze documenten tonen aan dat uw bedrijf de hoogste standaarden bereikt, en bieden zo uw bedrijf de nodige credibiliteit. Gezien deze certificaten opgelijst zijn op de website van het ministerie van hoger onderwijs, onderzoek en innovatie, biedt dit als het ware een digitale badge die u extra zichtbaarheid biedt voor potentiële klanten.

 

Commercieel voordeel

Kosten zijn een belangrijke factor is zakelijke beslissingen. Indien je een CIR certificaat hebt, ben je per definitie 30% budget vriendelijker dan je niet gecertificeerde concurrenten. Hoewel het niet enkel gaat om kosten besparingen is het een belangrijk competitief voordeel.

Naast de financiële voordelen voor uw klanten brengt het CIR certificaat een directe impact op de laagste prijzen die u kan bieden. Klanten die werken met CIR gecertificeerde bedrijven kunnen 30% van de kosten met betrekking tot deze bedrijven terug vorderen in hun CIR-aangifte. Dit maakt u niet alleen een aantrekkelijkere keuze, maar kan uw conversie ratio’s en churn rate significant verbeteren.

 

Wie komt in aanmerking voor de CIR- CII goedkeuring?

De schoonheid van het CIR-certificaat is de toegankelijkheid. Of je nu een freelancer of multinational bent, zolang u zich in de Europese Economische Ruimte bevindt komt u in aanmerking om de aanvraag in te dienen.

Om in aanmerking te komen moet u :

  • een R&D team hebben
  • met minstens één ingenieur, PhD, of een individu met equivalente technische expertise bevatten.

Dit criterium garandeert dat bedrijven die een goedkeuring zoeken, de nodige expertise in huis hebben.

 

Conclusie:

In conclusie is het verkrijgen van de CIR en CII certificaten niet enkel een noodzaak, het is een strategische zet om je prospect volume een boost te geven in Frankrijk. Door het begrijpen van de nuances en het gebruiken van de voordelen kan uw bedrijf bloeien in het dynamische landschap van onderzoek en ontwikkeling.

 

Klaar voor dit avontuur? Connecteer dan met onze experten en baan u een weg naar succes met de CIR en CII certificaten en wordt de geprefereerde R&D partner.

 

Opmerkingen tonen

Geen reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *