×
Sluiten

Groei stimuleren: Reis naar automobiel voortreffelijkheid in 2024

Homepage > Insights > Nieuws > Groei stimuleren: Reis naar automobiel voortreffelijkheid in 2024
Nieuws
april 9, 2024

In het steeds veranderende landschap van innovatie in de automobielsector is het grijpen van kansen van vitaal belang. Voorlopen op de curve is niet alleen een strategie, maar noodzakelijk voor duurzame groei. Naarmate de uitdagingen van 2024 naderen, zoals een tragere dan voorspelde groei van de vraag voor elektrische voortuigen, prijzen die niet zijn afgestemd op de markt, de race om technologie en de race om bereik/gewichtsefficiëntie… Wordt het essentieel om onze strategieën af te stemmen op de kernprioriteiten die de industrie vooruitstuwen.

Bij Ayming begrijpen we de complexe uitdagingen waarmee de automobielsector wordt geconfronteerd. Wij helpen bij het navigeren op het gebied van innovatie en onderzoek en ontwikkeling.

Belangrijke focusgebieden binnen de industrie

Onze laatste Internationale Innovatie Barometer brengt de volgende belangrijke focuspunten aan het licht die door industrieleiders worden geprioriteerd:

  • Behoeften van klanten onderzoeken en begrijpen (36%): Het hart van de automobielsector ligt in het begrijpen en voldoen aan de diverse behoeften van klanten.
  • Nieuwe tools en technologieën implementeren (32%): De integratie van geavanceerde tools en technologieën is een belangrijke drijfveer om concurrerend te blijven. Vooral op het gebied van autonomie van de batterij en optimalisatie van het gewicht.
  • Activiteiten optimaliseren en processen stroomlijnen (29%): Efficiëntie en gestroomlijnde processen zijn cruciaal voor duurzame en winstgevende operaties.
  • Gebruiken van gegevensanalyse, machine learning en AI (29%): De kracht van datagestuurde besluitvorming en de integratie van geavanceerde technologieën zijn van het grootste belang. Naast voorstelling moet innovatie ook rekening houden met nieuwe veiligheidssystemen. Meer nog, hoe om te gaan met de gegevens die worden verzameld door nieuw geïmplementeerde technologieën.

Trendsettende focuspunten voor toekomstige groei

Deze inzichten resoneren naadloos met de overkoepelende prioriteiten van de industrie die de toekomst van automotive innovatie zullen vormgeven:

  • Rijervaring: Een verhoogde focus op gebruikersgericht ontwerp en onderzoek om niet alleen betere, maar ook veiligere auto’s te leveren. Op dit moment zijn die technologieën omslachtig en vormen ze een risico bij botsingen of ongelukken. De industrie integreert ook steeds meer computervisie om de veiligheidsmaatregelen te verbeteren.
  • Baandoorbrekend onderzoek: Verkenning van aerodynamica, ergonomie en de nieuwste innovaties op het gebied van elektrische en autonome voertuigen. Om de efficiëntie van nieuwe ontwikkelingen te verhogen, moeten we erover nadenken om ze lichter te maken en zelfs hun ontwerp te herzien om hun autonomie te vergroten.
  • IoT-gebaseerde diensten: Het omarmen van het tijdperk van “connected vehicles” door het incorporeren van voorspellend onderhoud en andere IoT-gedreven functies. Maar daar houdt het niet op. Het gebruik en beheer van gegevens brengt ook kosten met zich mee in termen van verwerkingscapaciteit voor de geïntegreerde computerprogramma’s. Ook deze moeten zich aanpassen en gelijke tred houden met de ontwikkelingen “in real time” om niet verouderd te raken en competitief te blijven in de auto-industrie.
  • Industrie 4.0: Een revolutie in taken met een lage toegevoegde waarde. Dankzij productie door slimme fabrieken die AI, 3D-printen, AR en VR integreren, wat leidt tot verbeterde efficiëntie en kwaliteit. automatische inzameling of sortering door automobielmachines in de landbouwsector. Robotisering neemt toe en fabrieken worden gedigitaliseerd. Elke bespaarde seconde wordt een concurrentiefactor.
  • Eco-verantwoorde productie: Een vastberaden toewijding aan eco-verantwoorde en resource-efficiënte productieprocessen. De uitdaging ligt in het verzoenen van ecologische aspiraties, rentabiliteit en de financiering van de overgang.

 

De rol van Ayming in het stimuleren van innovatie

Deze afstemming op de prioriteiten van de industrie weerspiegelt perfect onze missie bij Ayming. Onze expertise is gewijd aan het begeleiden van bedrijven zoals het uwe, niet alleen om de financiering veilig te stellen, maar ook om de activiteiten te optimaliseren en door het complexe landschap van innovatie te navigeren. De iteratieve lus tussen R&D en ontwerp is cruciaal en ons team van experts brengt een schat aan ervaring mee. Bij Ayming gaan we verder dan theoretisch advies – we duiken diep in uw projecten om optimalisaties te identificeren die anderen misschien over het hoofd zien.

Samen innoveren

Terwijl we ons verdiepen in de fijne kneepjes van de innovatie in de automobielsector, ontdekken we inzichten die perfect aansluiten bij uw prioriteiten voor 2024. We nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen, onze whitepaper over internationale trends te downloaden en te onderzoeken hoe onze expertise de katalysator kan zijn voor uw succes.

Klaar om in het volledige onderzoek te duiken?

LEES HET ONDERZOEK

 

Op samen innoveren!

Blijf bij ons en mis geen enkel nieuws:

FOLLOW ONS            CONTACT OPENEMEN

 

Opmerkingen tonen

Geen reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *