×
Sluiten

Lokale en regionale fiscaliteit op kantoorgebouwen

Een 2022 studie van Ayming Belgium

Download
Cover image - Lokale en regionale fiscaliteit op kantoorgebouwen

Om u te helpen met uw investeringsstrategie en uw vastgoedbelastingen te optimaliseren, voert Ayming elk jaar een vergelijkende en evolutieve studie uit van de belastingen die door elk gewest op kantoorgebouwen worden toegepast.

De 2022 editie vergelijkt de druk op de onroerende voorheffing in de gemeenten en provincies van onze drie gewesten, inclusief de evolutie van de opcentiemen.

In de context van de Covid-19 crisis is het absoluut cruciaal om alle hefbomen te kunnen benutten voor het optimaliseren van uw onroerende voorheffing en in het bijzonder de vermindering hiervan wegens improductiviteit!

Onze experts kunnen u daarbij helpen. Met alvast een voorproef in deze whitepaper.

De aangekaarte onderwerpen (onder meer):

1
Belangrijkste inzichten en definities
2
Vastgoedbelastingen in Brussels Hoofdstedelijk Gewest
3
Vastgoedbelastingen in Vlaanderen & Wallonië

België, het land van de gestapelde belastingen op kantoorgebouwen

Gebouwen behoren tot de zwaarst belaste goederen, mede door een opeenstapeling van belastingen die door verschillende instanties worden geheven.
Voor de belastingplichtige gaat dit gepaard met heel wat complexiteit. Het gaat verder dan enkel het beheer van de financiële middelen die hiervoor aan de kant gezet moeten worden. Vandaag moet de keuze van de locatie van de kantoren (naast de puur logistieke aspecten) ook het onderwerp zijn van een volledige studie over de reële kosten van de onroerende fiscaliteit.

In deze studie vergelijken we de fiscale situatie in onze drie gewesten en identificeren we de steden met de meest strategische locatievoorwaarden voor kantooreigenaren. We herhalen de meest gangbare regels en verklaren de standaard definities. Verder vindt u ook een gemakkelijke tool die u snel toelaat uw eigen vastgoedbelasting te berekenen in enkele kliks !