×
Kies uw land
Sluiten

Lokale en regionale fiscaliteit op kantoorgebouwen

Een 2021 studie van Ayming Belgium

centre d'affaires et jardin botanique de Bruxelles

Om u te helpen met uw investeringsstrategie en uw vastgoedbelastingen te optimaliseren, voert Ayming elk jaar een vergelijkende studie uit van de belastingen die door elk gewest op kantoorgebouwen worden toegepast, alsook van de evolutie ervan in de tijd.

De editie 2021 vergelijkt de druk op de onroerende voorheffing in de gemeenten en provincies van onze drie gewesten, inclusief de evolutie van de opcentiemen.

In de context van de Covid-19 crisis is om alle hefbomen voor het optimaliseren van uw onroerende voorheffing en in het bijzonder de vermindering hiervan wegens improductiviteit effectief te kunnen benutten: onze experts kunnen u daarbij helpen.

België, het land van de gestapelde belastingen op kantoorgebouwen

Gebouwen behoren tot de zwaarst belaste goederen, mede door een opeenstapeling van belastingen die door verschillende overheden worden geheven.

Voor de belastingplichtige betekent dit een complexiteit, die verder gaat dan de middelen die aan zijn betaling moeten worden toegewezen om zijn belastingkosten te beheersen. Naast de puur logistieke aspecten moet de keuze van de locatie van de kantoren het onderwerp zijn van een volledige studie over de reële kosten van de onroerende fiscaliteit.

In deze studie vergelijken we de fiscale situatie in onze drie gewesten en identificeren we de steden met de meest strategische locatievoorwaarden voor kantooreigenaren.

1
Belangrijkste inzichten en definities
2
Brussels Hoofdstedelijk Gewest
3
Vlaanderen & Wallonië

Kom meer te weten in onze whitepaper !