×
Sluiten

Lokale en regionale fiscaliteit op kantoorgebouwen in 2023

Een studie van Ayming Belgium

Download
Cover image - Lokale en regionale fiscaliteit op kantoorgebouwen in 2023

Om u te helpen met uw investeringsstrategie en uw vastgoedbelastingen te optimaliseren, voert Ayming elk jaar een vergelijkende en evolutieve studie uit van de belastingen die door elk gewest op kantoorgebouwen worden toegepast.

De 2023 editie vergelijkt de druk op de onroerende voorheffing in de gemeenten en provincies van onze drie gewesten, inclusief de evolutie van de opcentiemen.

De aangekaarte onderwerpen (onder meer):

1
Belangrijkste inzichten en definities
2
Vastgoedbelastingen in Brussels Hoofdstedelijk Gewest
3
Vastgoedbelastingen in Vlaanderen & Wallonië

België, het land van de gestapelde belastingen op kantoorgebouwen

Gebouwen behoren tot de zwaarst belaste goederen, mede door een opeenstapeling van belastingen die door verschillende instanties worden geheven.
Voor de belastingplichtige gaat dit gepaard met heel wat complexiteit. Het gaat verder dan enkel het beheer van de financiële middelen die hiervoor aan de kant gezet moeten worden. Vandaag moet de keuze van de locatie van de kantoren (naast de puur logistieke aspecten) ook het onderwerp zijn van een volledige studie over de reële kosten van de onroerende fiscaliteit.

In deze studie vergelijken we de fiscale situatie in onze drie gewesten en identificeren we de steden met de meest strategische locatievoorwaarden voor kantooreigenaren. We herhalen de meest gangbare regels en verklaren de standaard definities.

Wilt u graag meer te weten komen over wat Ayming u kan aanbieden op gebied vastgoedfiscaliteit?

Klik hier voor onze expertise