×
Sluiten

Onroerende voorheffing en andere belastingen in Brussel

Homepage > Insights > Nieuws > Onroerende voorheffing en andere belastingen in Brussel
Nieuws
april 21, 2020

De belastingen op de kantoorgebouwen in de hoofdstad Brussel worden beïnvloed door de reorganisatie van de gewestelijke administraties. Bovendien heeft de COVID-19-crisis de bouwsector bevroren, wat heeft geleid tot een aanzienlijk verlies aan inkomsten voor de beleggers.

Sinds januari 2018 zijn de bijdragen geregionaliseerd en in februari 2020 is het beheer van het kadaster geherstructureerd, met mogelijke nieuwe standpunten op het gebied van onroerendgoedbelasting.

Daarbij heeft de lockdown die is ingesteld om de pandemie van het coronavirus in te dammen, de bouwsector bevroren, de verwerking van vergunningen opgeschort en de afgifte van aanslagbiljetten vertraagd, wat heeft geleid tot een aanzienlijk verlies aan inkomsten voor de beleggers. Kan men zich in het Brussels Gewest beroepen op onproductiviteit (afgeschaft) of overmacht?

Zijn er in dit verband nog steeds fiscale optimalisaties mogelijk?

Webinar

Tijdens een franstalig 45 minuten durende webinar op woensdag 29 april bespraken Laurie Pilo, Managing Director van Ayming Belgium en Alexandra Dryjski, Senior Manager Performance Finance, gespecialiseerd in vastgoedbelastingen, deze onderwerpen samen met u.

Download de whitepaper

Opmerkingen tonen

Geen reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *