×
Sluiten

R&D lonen in België - De Benchmark 2021

Hoe uw R&D-talenten behouden?

Download
Cover image - R&D lonen in België - De Benchmark 2021

R&D-lonen in België – De Benchmark 2021

De “war for talents”, de strijd om de juiste mensen te vinden en te behouden, is een onmiskenbare realiteit geworden voor alle soorten bedrijven, en zeker voor innovatieve bedrijven waar hoge technische profielen erg in trek zijn.

“Toegang tot talent is duidelijk een belangrijke drijfveer voor innovatie”, zegt Tina Carling, Innovation Director bij Morgan Sindall Infrastructure & Innovation, in de 2022-editie van onze Internationale Innovatie Barometer, “Maar de wereld verandert en mensen zouden wel eens hun prioriteiten kunnen heroverwegen, dus bedrijven moeten nadenken over hoe ze hen blijven aantrekken, en dat zou wel eens een kwestie van locatie kunnen zijn.”

Hoe uw R&D-talenten behouden?

Kortom, bedrijven hebben alle hulp nodig die zij kunnen krijgen. Dit werd vooral duidelijk tijdens onze gesprekken met onze klanten, waarvan er velen op zoek waren naar opheldering over deze materie en meer in het bijzonder over de lonen. De vraag was eenvoudig: hoe moet u uw R&D-medewerkers belonen als u gelijke tred wilt houden met de huidige markttrends?

Wij besloten te helpen door gebruik te maken van onze unieke relaties met hen, en een benchmark te creëren over Belgische O&O-lonen in België, een volledig geanonimiseerde studie gebaseerd op de jaarlijkse brutolonen van 856 onderzoekers die in 2019 voltijds werkten in 54 Belgische innovatieve bedrijven. We hebben de vele conclusies en bevindingen gecondenseerd in een eenvoudige, visuele samenvatting die u kunt downloaden door het formulier hiernaast in te vullen.

Wilt u meer weten…