×
Sluiten

5 European Women Shaping European business performance: Laurie Pilo’s Verhaal

Homepage > Insights > Boeken > 5 European Women Shaping European business performance: Laurie Pilo’s Verhaal
Boeken
oktober 28, 2019

Vijf Europese vrouwelijke leidinggevenden bespreken en vergelijken hun standpunten over de plaats die vrouwen in grote bedrijven innemen, aan de hand van oprechte en feitelijke levenservaringen.

Klik om op amazon te kopen

Dit boek, uitgegeven door Editions Débats Publics, gaat in op kwesties die verband houden met de vervrouwelijking van managementfuncties:

  • Managen vrouwen echt anders?
  • Wat is hun bijdrage aan de Business Performance?
  • Hebben ze dezelfde prioriteiten en methoden als mannen?
  • Brengen ze een nieuwe vorm van management mee?
  • Zijn vrouwelijke leiders net als alle andere?

Laurie Pilo, Managing Director van Ayming BeNeLux

“Vrouwen zouden zich niet als mannen moeten gedragen om te slagen als mannen. Het is niet het feit dat een vrouw of een man een goede of slechte beslisser is, het is het feit dat er verschillende standpunten rond de tafel zijn.

Laurie Pilo is Managing Director van Ayming BeNeLux, een business performance consulting bedrijf. Ze heeft bijna haar hele carrière bij Ayming doorgebracht, waar ze na haar doctoraat in de gezondheids- en socialezekerheidswetgeving terecht kwam. In 2013 verhuisde ze naar Brussel om er het roer over te nemen als nieuwe Managing Director. Sindsdien werkt ze vanuit het kantoor in Brussel, waar ze aan het hoofd staat van een snel groeiend team. Ayming heeft kantoren over de hele wereld en werkt samen met klanten aan strategische kwesties op verschillende gebieden, met name op het gebied van innovation, finance, HR en operations.

Wat zijn de belangrijkste punten van haar ervaring?

  1. Nieuwe generaties vragen om nieuwe referentiekaders

Aangezien de demografische groep, die vaak “Millennials” wordt genoemd, hun carrière ontwikkelt en in bepaalde omgevingen een meerderheid wordt, vertalen hun verlangens en afkeer zich in radicale verschillen met de vorige generaties van werknemers. Tot op zekere hoogte hebben ze een grotere neiging om zin te zoeken in hun professionele loopbaan. Deze bevolkingsgroep heeft ook een grote intellectuele en professionele flexibiliteit. Ze worden niet beperkt door een bepaalde denkwijze en zijn zeer flexibel. De uitdrukking “thinking outside the box” is bijna ouderwets, omdat ze nog nooit geleerd hebben om in een box te blijven, en deze manier van denken is gewoon iets wat ze als normaal beschouwen.

  1. Genderstereotypen blijven bestaan en diversiteit op teamniveau is de sleutel tot het vrijmaken van prestaties.

Vooral genderstereotypen in de beroepssfeer, ook met betrekking tot kwesties van business performance, zijn ingebakken. “Mannelijke” prestaties worden meestal geassocieerd met een richtlijn en een paternalistische managementstijl, met een duidelijk afgebakende hiërarchische structuur, en een leider die instructies blaft tegen een onderdanige ondergeschikte. “Vrouwelijk” leiderschap wordt gezien als meer participatief en leidend, in plaats van sturend. Degenen met een “vrouwelijke stijl” worden gezien als mensen met een grotere emotionele intelligentie dan archetypes van “mannelijke bedrijfsprestaties”. In plaats van zich te richten op deze genderrollen, of de uitzonderingen op deze stereotypen, is diversiteit zelf de echte sleutel. Het is niet het feit dat een vrouw of een man een betere of slechtere besluitvormer is, maar het is het feit dat er verschillende standpunten rond de tafel zijn. Beslissingen die in een diverse omgeving worden genomen, zijn robuuster en beter geïnformeerd dan beslissingen van homogene groepen mensen, van beide seksen.

  1. Europese prestaties zijn gebaseerd op Europees talent

Er wordt vaak gezegd dat de belangrijkste troef van een bedrijf het talent is. Voor Europa zijn de belangrijkste troef de bedrijven. Europese bedrijven zijn de belichaming van Europees talent, ze staan aan de top van vele gebieden en behalen fantastische resultaten in een uitdagende en veeleisende economische omgeving. Hun inspanningen worden ondersteund door financiële en andere subsidies uit Europa, maar er kan meer worden gedaan en alle inspanningen om de reikwijdte van deze financiering te vergroten moeten worden ondersteund en aangemoedigd.

Klik om op amazon te kopen

Opmerkingen tonen

Geen reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *