×
Sluiten

5 European women – Shaping European business performance, het nieuwe boek van Ayming Institute

Homepage > Insights > Boeken > 5 European women – Shaping European business performance, het nieuwe boek van Ayming Institute
Boeken
juni 19, 2019

Het tweede boek van het Ayming Institute, “Five European women, shaping european business performance” is gepubliceerd op 13 juni in Frankrijk en Europa.

Het boek is beschikbaar in boekhandelaars en op Amazon

Vijf Europese vrouwelijke leiders bespreken en verwijzen naar hun opvattingen over de plaats die vrouwen innemen in grote bedrijven, door middel van oprechte en feitelijke getuigenissen.

 

Anne RIGAIL, General Manager van Air France.

Emma MARCEGAGLIA, President van ENI.

Julie CHAPON, co-founder van Yuka.

Laurie PILO, General Manager BeNeLux van de AYMING groep.

Cristina GARMENDIA, President van COTEC Foundation

 

Dit boek, uitgegeven door Editions Débats Publics, gaat in op alle kwesties die te maken hebben met de vervrouwelijking van managementfuncties:

  • Leiden vrouwen echt anders?
  • Wat dragen ze bij aan de bedrijfsprestaties?
  • Hebben ze dezelfde prioriteiten en methoden als mannen?
  • Brengen ze een nieuwe vorm van management?
  • Zijn vrouwelijke leiders zoals alle andere?

Ze vertellen hun verhalen, delen hun visie op het bedrijf en de moeilijkheden die ze hebben ondervonden om zich te vestigen. Dit collectieve boek, dat Franse en Europese ervaringen in de industrie en de dienstensector, in de nieuwe economie en in meer traditionele sectoren combineert, biedt een concrete, operationele en inspirerende reflectie over de plaats die vrouwen innemen in de raad van bestuur.

 

Anne Rigail

We geven geen plaatsen aan vrouwen., ze nemen ze in. Ik heb vaak het gevoel gehad dat de eerste vijand die een vrouw moet overwinnen om te slagen het mentale stereotype en de rollen die de maatschappij haar heeft geleerd is.

Anne Rigail studeerde aan de prestigieuze Franse ingenieursschool École des Mines, voordat ze bij Air Inter kwam. Toen Air Inter en Air France fuseerden, bleef ze bij de groep en werd ze hoofd van de klantendienst op de luchthaven van Parijs-Orly en vervolgens directeur van Passenger and Baggage Connections op de luchthaven van Roissy Charles de Gaulle. In 2009 werd ze benoemd tot Vice-President van Ground Operations op Paris-Charles de Gaulle en in 2013 trad ze voor het eerst toe tot het Executive Committee van Air France, als Executive Vice-President verantwoordelijk voor het cabinepersoneel. In 2017 werd ze EVP van Customer Services, met algemene verantwoordelijkheid voor de klantervaring, voordat ze eind 2018 CEO werd.

 

Anne Rigail is de eerste vrouwelijke CEO van Air France.

 

Emma Marcegaglia

Throughout my career, I have sought to learn from other women and one of the characteristics I have found is this work ethic; we will manoeuvre our competitors if we want to beat them.

Emma Marcegaglia has been the Chairwoman of the Italian oil and gas firm ENI since 2014. She is also the Chairwoman and CEO of Marcegaglia Holding SpA, and the Vice Chairwoman and CEO of the group’s subsidiaries. She has held these roles in her family’s steel manufacturing group since 1996.
As President of Confindustria (the Italian business association) she was part of a significant employment law reform during the Monti Government.

She was the first female President of Confindustria (2008‑2012) and President of the confederation of European business associations (BusinessEurope) from 2013 to 2018. Given her family’s historic steel business, and her pre-eminence as a businesswoman in Italy, it is perhaps unsurprising that she is sometimes referred to as the “Steel Lady”.

 

Julie Chapon

Vrouwen hebben niet noodzakelijkerwijs dezelfde opleiding als mannen en dit leidt tot een vorm van zelfcensuur bij vrouwen als het gaat om beloning en titel. Vrouwen zijn gemarginaliseerd en zelfs onzichtbaar gemaakt, maar nu vechten we hard.

Julie Chapon is een van de drie medeoprichters van de Yuka-voedingsapplicatie. Haar eerste ervaring met wereldwijde merken deed ze op tijdens haar studie aan EDHEC, een prestigieuze Franse businessschool. Voeding en gezondheid zijn altijd haar belangrijkste interesses geweest. Ze onderhoudt ook een zeer populaire blog die deze kwesties aan de orde stelt. De blog is ook ontstaan uit een idee van het team om technologie te gebruiken om grotere veranderingen in de voedingswaarde van de lezers aan te moedigen. De Yuka-applicatie heeft bijna 10 miljoen gebruikers en meer dan 2 miljoen producten worden dagelijks gescand.

 

Laurie Pilo

Vrouwen zouden zich niet als mannen moeten gedragen om te slagen als mannen. Het is niet het feit dat het een vrouw of een man is dat een persoon een goede of slechte beslisser maakt, het is het feit dat er verschillende standpunten rond de tafel liggen.

Laurie Pilo is de Managing Director van Ayming BeNeLux, een business performance consulting bedrijf. Ze heeft bijna haar hele carrière bij Ayming doorgebracht en is na haar doctoraat in gezondheids- en socialezekerheidsrecht bij het kantoor gekomen. In 2013 is ze naar Brussel verhuisd om er het roer over te nemen als nieuwe Managing Director. Sindsdien werkt ze vanuit het kantoor in Brussel, waar ze aan het hoofd staat van een snel groeiend team. Ayming heeft kantoren over de hele wereld en werkt samen met haar cliënten aan strategische vraagstukken in verschillende domeinen, met name op het gebied van innovatie, finance, HR en operations.

 

Christina Garmendia

Is het een verschil in visie? Nee, het is een verschil in educatie. Ik geloof dat als vrouwen en mannen hetzelfde worden opgevoed, er geen verschillen zijn. Prestaties zijn vooral een sociaal-culturele kwestie.

Cristina Garmendia is een Spaanse ondernemer en politicus. Na haar doctoraat in de moleculaire biologie is ze in dienst getreden bij een industriële visserijgroep en heeft ze verschillende commerciële en zakelijke functies bekleed. Toen ze vertrok, was ze opgeklommen tot Executive VP en CFO. In 2000 lanceerde ze Genetrix, een bedrijf gespecialiseerd in biotechnologie. Het was het eerste privébedrijf dat werd opgericht op basis van onderzoek van het Spaanse nationale biotechnologiecentrum. Ze is nog steeds voorzitter van Genetrix, dat nu een groep van een dozijn bedrijven is.

Het boek is beschikbaar in boekhandelaars en op Amazon.

 

Ayming Institute is het reflectie- en innovatielaboratorium van de Ayming Group. Onder hetzelfde merk brengt het alle kennis met een hoge toegevoegde waarde van experts samen om na te denken over de prestaties van morgen, ten dienste van alle economische spelers en bedrijfsstrategieën.

Opmerkingen tonen

Geen reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *