×
Sluiten

De voedselrevolutie

Zin in innovatie.
Honger naar verandering.

Download
Cover image - De voedselrevolutie

Duik dieper in onze laatste white paper over voeding en ontdek de laatste innovaties in deze snel groeiende sector, die een cruciale rol zal spelen in de transformatie naar een duurzamere wereld.

De voedselrevolutie is ingezet. En deze reikt veel verder dan de opkomst van e-commerce, thuisbezorging, maaltijdboxen en de ontwikkeling van nieuwe smaken, formats en trends binnen de snel evoluerende wereld van verpakt voedsel. Deze trends kunnen de markt verstoren, al is deze revolutie veel groter en ingrijpender dan we denken.

Achter deze revolutie schuilen grote technologische veranderingen en de noden van mens en natuur.

Onder de groeiende middenklasse van de ontwikkelende landen stijgt de vraag naar gezondere voeding, inclusief alternatieven voor vlees en zuivel. De bloeiende innovatie binnen foodtech en agritech stimuleert deze verschuiving maar biedt er tegelijkertijd ook een antwoord op. Zo groeit de markt voor plantaardige alternatieven, is er een nieuwe categorie in labo gekweekte eiwitten en wordt er op duurzamere wijze voedsel geproduceerd.

Maar ook twee andere krachtige en onderling verbonden factoren spelen mee. Het wereldwijde voedselsysteem wordt immers al zwaar op de proef gesteld door de klimaatcrisis en de bevolkingsgroei. Moderne landbouw en voedselketens dragen bij tot de opwarming van de aarde en de uitputting van natuurlijke grondstoffen. Wanneer de huidige productiemethoden worden opgedreven om bijna 10 miljard mensen te voeden tegen 2050, zouden de bronnen van drie planeten Aarde nodig zijn.

Welke onderwerpen kun je onder andere terugvinden in dit rapport ?

  • Bewust consumeren en de impact van een defect globaal systeem
  • De klimaatcrisis en voedselverspilling
  • De groei van biologische en plantaardige producten
  • Kweekvlees  en proteïne op basis van insecten
  • En nog veel meer …

Een voedselrevolutie is dus noodzakelijk om een oplossing te vinden met de bronnen van één planeet Aarde.

Het Ayming Instituut is het laboratorium voor reflectie en innovatie van de Ayming Groep. De insteek is om de intellectuele inhoud, ontwikkeld door de consultants & experts van de groep, te verzamelen en te gebruiken om de prestaties te verhogen van de bedrijven van morgen. Om dit te bereiken analyseren we de verandering van de globale economie en delen we onze conclusies en bevindingen via rapporten en verder stimuleren we de conversatie met bedrijfsleiders over de economische evolutie die ons allemaal zal impacteren.