×
Kies uw land
Sluiten

Life lessons

Innovatie versnellen in biomedische wetenschappen

Download
Cover image - Life lessons

De dag komt eraan dat bij elke nieuwe geboorte er een passend, volledig in kaart gebracht genoom zou meegeleverd worden. En dat deze data, samen met het kind, zou kunnen evolueren in een toekomst waar medische aanpak en preventieve verzorging uitermate gepersonaliseerd zou zijn !

Klinkt dit naar uw oren utopisch (of zelfs dystopisch, gezien hoe persoonlijke genetische data gebruikt of misbruikt zou kunnen worden)?

Toch worden deze scenario’s meer en meer plausibel dankzij huidige medische doorbraken en baanbrekend onderzoek.

De manier waarop we de gezondheid van onze medemensen begrijpen, monitoren en behandelen wordt in de toekomst geschreven door Big Data en vergevorderde analytische methodes.

De consequenties van COVID-19 heeft, net zoals in andere sectoren, gezorgd voor een versnelling en digitalisatie van de biomedische sector. De globale crisis heeft politieke, ondernemende én onderzoekende spelers samengebracht om vaccins sneller te kunnen ontwikkelen en op de markt te brengen. Steeds meer investeerders gaan in deze sector op zoek naar opportuniteiten, ondernemers in de health-tech en regulerende instanties moeten zich allemaal aanpassen én nadenken over hoe deze groei zo positief mogelijk kan gebeuren en mogelijks kan leiden tot nieuwe behandelingen en procedures.

In deze Business Insight Note behandelen we 3 grote onderwerpen: huidige methodes en onderwerpen van onderzoek, de economische context voor R&D én de mogelijke accelerators die de groei kunnen ondersteunen.

Daarenboven behandelt deze whitepaper:

  • Versnelde ontwikkeling van medicijnen
  • AI in de diagnose fase
  • Een snellere traject voor trial studies
  • Smoother, smarter regulations
  • En nog meer

De whitepaper is ook beschikbaar in het Frans