×
Sluiten
Direction RD

R&D Management

De afdeling Innovatie en R&D, de motor achter de waarde van morgen

Innovatie staat centraal in de evoluties van ondernemingen en wordt opgeëist door het merendeel van de leidinggevenden, van innovatie inzake management tot innovatie inzake producten.

De grootste uitdaging van de afdelingen Innovatie en R&D is om een evenwicht te vinden tussen de investeringen, de afzetmarkten die instaan voor toekomstige groei, de baanbrekende innovaties en de mutaties van het ecosysteem. Deze afdeling moet de innovatiestrategie doeltreffend sturen en methodes aanbrengen die leiden tot concrete en meetbare resultaten. Ze moet daarbij focussen op de interne werking van het bedrijf, maar ook oplettend blijven voor de wereldwijde onderzoeksactiviteiten.

De afdelingen R&D en Innovatie spelen een belangrijke rol bij de verwezenlijking van de producten en diensten van morgen. Het algemeen management besteedt aandacht aan de risico’s die voortvloeien uit de investeringen in R&D, waarvan ze de grootste rendabiliteit op korte termijn verwachten. In deze context moeten de R&D afdelingen bewijzen dat investeringen leiden tot groei en nieuwe afzetmarkten. Bijgevolg schenken ze bij hun activiteiten veel aandacht aan de ontwikkelingscyclus, de time-to-market, de ROI en de bijkomende financieringsbronnen.

In een open omgeving waar open innovation het sleutelwoord is, moeten de afdelingen R&D en Innovatie zich openstellen voor elke externe opportuniteit zoals de deelname aan projecten voor samenwerkend onderzoek en de identificatie van nieuwe partners en afzetmarkten. Ze moeten de rol van interne én externe communicator op zich nemen die de resultaten van zijn werkzaamheden optimaal weet te benutten.

Deze vaststelling is ook intern belangrijk: om doeltreffend te worden moet de afdeling Innovatie immers efficiënter samenwerken met alle betreffende partijen van de onderneming zoals Marketing, Operations, Productie, Transformatie, DI en HR, maar ook de samenwerking met alle privé- en openbare partners is uiterst belangrijk.

 

Direction RD2

Ayming, dé partner van R&D afdelingen om hun Innovatie in België en wereldwijd een boost te geven.

Wij willen u helpen om zo goed en zo veel mogelijk te innoveren! Wij begeleiden uw innovatieprojecten, van het ontstaan van het idee tot de industrialisatie ervan, om concrete resultaten te behalen.

Onze oplossingen op maat tellen 5 belangrijke pijlers:

  • Een strategische visie geven op de technologische trends en markten, op de groeimogelijkheden en uitdagingen, op de interne dynamische mogelijkheden van de onderneming.
  • De beste gegevens leveren om de beste beslissingen te nemen, ongeacht of het op basis van uw ecosysteem of op interne basis is.
  • De middelen leveren om innovatieve of R&D-projecten te beheren, te organiseren, te managen, op te starten; de interne hindernissen voor innovatie wegnemen.
  • Uw projecten Verkennen, Financieren en Veiligstellen: beheer en veiligstelling van de fiscale incentives voor innovatie (gedeeltelijke vrijstelling van doorstorting van de BV Onderzoeker, Aftrek voor investeringen, Fiscale aftrek voor innovatie-inkomsten), financieringen en subsidies ten gunste van innovatie en R&D (VLAIO, Innoviris, DG06, H2020).
  • Uw processen verbeteren en efficiënter samenwerken: beheer van samenwerkingsprojecten, performantie van het innovatieproces.