×
Sluiten

Business Performance Awards 2019: een editie in het teken van de Europese verkiezingen

Homepage > Insights > Nieuws > Business Performance Awards 2019: een editie in het teken van de Europese verkiezingen
Nieuws
juni 5, 2019

Enkele dagen voor de Europese verkiezingen kwamen bijna 1.000 bedrijfsleiders samen in het Théâtre National de la Danse in het Palais de Chaillot in Parijs, voor de 3e editie van de Business Performance Awards dat de meest innovatieve transformatieprojecten beloont.

Centraal deze avond: de vijf laureaten die werden bekroond voor hun projecten die maatschappelijke of ecologische waarde creëren.

Tijdens de ceremonie van de Business Performance Awards werden ondernemingen in de kijker gezet die met hun innoverende initiatieven algehele performance creëren, de mogelijkheden vergroten en performance zoeken daar waar men het niet verwacht.

Hiervoor hebben ze transformatieprojecten uitgevoerd die sociale, economische en duurzame waarde creëren voor hun organisatie en de ontwikkeling stimuleren.

De laureaten 2019 geselecteerd door de jury:

Air-france-KML-Laureat-Business-Performance-Awards-2019

Prijs ‘Coup de cœur’ Ayming: Air France – KLM

Benjamin Smith, CEO, voor zijn leiderschap en management vanaf dag 1 aan het hoofd van de groep.

 

Costa-Croisieres-Laureat-Business-Performance-Awards-2019

Costa Croisières :

Georges Azouze, CEO, voor zijn idee om tegen 2020 50% minder voedselafval te produceren aan boord van zijn vloot.

 

G7-Laureat-Business-Performance-Awards-2019

G7 :

Nicolas Rousselet, CEO, die fors – en met succes – investeerde in nieuwe technologieën en duurzame ontwikkeling om het hoofd te kunnen bieden aan de concurrentie.

 

Korian-Laureat-Business-Performance-Awards-2019

Korian :

Sophie Boissard, CEO, die human resources een centrale plaats in haar bedrijfsplan gaf om uit te groeien tot één van de leiders in HR innovatie in Frankrijk.

 

Novamont-Performance-Awards-2019

Novamont :

Catia Bastioli, CEO, die pleit voor een bio-economiemodel zodat een economische en duurzame groei kan worden opgetekend.

De jury 2019 vestigde de aandacht op concrete performance projecten:

In de jury, onder leiding van Hervé Amar, zetelden 10 grote namen uit de economische, media- en institutionele wereld:

Myriam El Khomri,
Voormalig minister van Arbeid, Werkgelegenheid
en Beroepsopleiding
Fella Imalhayène,
Algemeen afgevaardigde van Global
Compact Frankrijk (Verenigde Naties)
Corinne Caillaud,
Journalist bij Figaro
Vincenzo Esposito Vinzi,
Decaan & CEO ESSEC
Nicolas Brien,
CEO van France Digital
Marcello Albergoni,
CEO van LinkedIn Italië
Michel Mathieu,
CEO van LCL
Jean-Paul Mochet,
CEO van Franprix
Pierre Pelouzet,
Nationale ombudsman voor het bedrijfsleven
Thibaut Charmeil,
CEO Ayming Frankrijk

Buitengewone speakers met een nieuwe kijk op Europa: ‘Ondernemingen en hun nieuwe Europese uitdagingen’

Enkele dagen voor de Europese verkiezingen hebben we het geluk 3 CEO’s van werkgeversorganisaties te mogen ontvangen om samen te praten en na te denken over de nieuwe belangen, de groeiende opportuniteiten en de toekomstige uitdagingen van bedrijven.

 

Vincenzo Boccia, CEO van Confindustria sprak over de rol van Europa in de performantie van bedrijven.

 

Vervolgens hielden vier topfiguren uit de economische wereld een debat:

Laurent Bigorgne

CEO van l’Institut Montaigne

Hans de Boer

CEO van VNO-NCW

Pierre Gattaz

CEO van Business Europe

Jean-Dominique Giuliani

CEO van de Robert Schuman Fondation

Tijdens de conferentie en het debat worden de huidige en toekomstige uitdagingen van de Europese ondernemingen aangekaart, net als de hefbomen die bedrijven helpen om te innoveren en zich te ontwikkelen.

 

Europa moet zich heruitvinden en de ondernemingen staan centraal in de dynamiek die gecreëerd moet worden.

De moderator : Génie Godula

Génie Godula is journaliste bij France 24 en zal optreden als moderator van deze conferentie die enkele dagen voor de Europese verkiezingen de problemen aan het licht brengt waarmee bedrijven te kampen krijgen.

Vincenzo Boccia :

Vincenzo Boccia is de CEO van Arti Grafiche Boccia S.p.A, een familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar actief is in de grafische en industriële sector. Sinds mei 2016 is hij ook CEO van Confindustria.
Hij maakt al van begin jaren 90 deel uit van de groep van jonge ondernemers, waarvan hij in 2000 nationaal ondervoorzitter werd.

Hans de Boer

Hans de Boer is sinds 1 juli 2014 CEO van de werkgeversorganisatie VNO-NCW. De Boer is een voormalig ondernemer en was van 1997 tot 2003 de CEO van MKB-Nederland (een organisatie van ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf).
Als CEO van VNO-NCW neemt hij ook het ondervoorzitterschap van de SER (Sociaal-Economische Raad Nederland) en het covoorzitterschap van de Stichting van de Arbeid voor zijn rekening.

Pierre Gattaz

Pierre Gattaz is CEO van Radiall, een middelgrote onderneming gespecialiseerd in elektronische componenten, die is uitgegroeid tot een wereldleider. Tijdens zijn ambtstermijn als voorzitter van de Franse werkgeversorganisatie MEDEF (2012-2018) ijverde hij vastberaden voor economische groei en werkgelegenheid.
Sinds juli 2018 is hij ook CEO van de werkgeversorganisatie BusinessEurope.

Jean-Dominique Giuliani

Jean-Dominique GIULIANI haalde in 1977 zijn licentiaat in publiek recht aan het Institut d’Études Politiques d’Aix-en-Provence. Van 1992 tot 1998 was hij kabinetschef van de voorzitter van de Senaat, René MONORY. Nadien werd hij directeur bij het directoraat-generaal van TNS SOFRES, in internationale betrekkingen en communicatie, en werd hij ook benoemd tot speciaal adviseur van de Europese Commissie.

Sinds 2000 is hij CEO van de Fondation Robert Schuman, de denktank van pro-Europese ideeën.

Jean-Dominique GIULIANI is met name Chevalier in de Orde van het Legioen van Eer, Officier in de Nationale Orde van Verdienste en Commandeur in de Duitse Orde van Verdienste. Hij heeft meerdere boeken geschreven waaronder ‘Pour quelques étoiles de plus. Quelle politique européenne pour la France?’ (2017).

De Business Performances Awards met internationale uitstraling

De Business Performance Awards vormen voor Ayming de gelegenheid om bedrijfsleiders te belonen voor hun innovatie, nieuwe samenwerkingsmodellen en vermogen om nieuwe restricties om te buigen in groeimogelijkheden. Kortom, de gelegenheid om de performantie van ondernemingen te vieren.
Hervé Amar, CEO van Ayming

Een event onder auspiciën van Ayming Institute

Naar aanleiding van dit event gaf Ayming Institute een exclusieve inkijk in zijn volgende boek dat officieel uitkomt op 13 juni 2019.
Dit werk gaat dieper in op de Europese performance van bedrijven en laat vijf vrouwelijke CEO’s aan het woord.
Ze geven elk hun visie op performantie en delen hun ervaringen aan de hand van eerlijke en onderbouwde getuigenissen.

Een hommage aan de artistieke performance met een stuk uit Ballet Gravité van de gezelschap Preljocaj

Gravité :

Dit stuk van de prestigieuze Compagnie Preljocaj gaat over de verschillende krachten die inwerken op het lichaam en over de eenheid die tot stand komt op het ritme van het bekende werk van Ravel.
Een verrassende voorstelling met weergaloze balletdansers die bewegen op stukken van Ravel en Bach maar ook op techno.
Gravité toont wat Europa heeft verwezenlijkt op het vlak van kunst en cultuur. Een mooi Europa in beweging dat een brug slaat tussen traditie, performantie en moderniteit.

Le Théâtre National de la Danse – Chaillot

Het Théâtre National de la Danse ligt in het hart van het historische Palais de Chaillot en vormt een van de meest prestigieuze culturele instellingen van Parijs. Het theater speelde niet enkel een belangrijke rol in de geschiedenis van de podiumkunsten, maar ook in die van Frankrijk en de rest van de wereld. Op 10 december 1948 werd in de grote zaal van het theater immers de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens ondertekend.

Het theater vormt een buitengewone plek die elke avond meer dan 1.600 gasten kan ontvangen. De Grand Foyer geeft uit op de fonteinen van Trocadéro, de Eiffeltoren en de Champ-de-Mars, en biedt zo dag en nacht een van de mooiste uitzichten ter wereld.

Ayming is mecenas van Manège de Chaillot

Opmerkingen tonen

Geen reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *