×
Sluiten

Profit and Planet over Duurzaam Ontwikkelen | De enige manier om te groeien op lange termijn

Homepage > Insights > Boeken > Profit and Planet over Duurzaam Ontwikkelen | De enige manier om te groeien op lange termijn
Boeken
februari 4, 2020

Het 3e boek van het Ayming Institute, gepubliceerd in januari 2020 door Débats Publics, pleit voor technologische veranderingen om onze bedrijven en industrieën duurzamer en met meer respect voor ons milieu te maken. Investeren in duurzame ontwikkeling is op lange termijn de enige manier waarop bedrijven hun winstgevendheid kunnen behouden en hun groei kunnen voortzetten.

De beste en enige manier om de milieu-uitdagingen aan te pakken is het bevorderen van bedrijfsinnovatie.

Hernieuwbare energieën, vermindering van het verbruik door middel van kunstmatige intelligentie, recycling van afval dankzij de opkomst van de circulaire economie, … er bestaan veel oplossingen om uit de huidige impasse te geraken.

Industrieën, hoewel vaak gepresenteerd als de belichaming van het probleem, zijn onze beste hoop. Ze kunnen heel goed winst opleveren en tegelijkertijd duurzame ontwikkeling ondersteunen. In de huidige opbouwende samenlevingen moeten zij nu oplossingen bieden die de menselijke gezondheid, vrede en welvaart bevorderen en de planeet beschermen.

Er is steun nodig: deze kan de vorm aannemen van belastingvoordelen of subsidies om bedrijven te belonen die de meest positieve sociale en milieugevolgen hebben.

We hoeven niet te kiezen tussen winst en de toekomst van de planeet.

Als we onze manier van leven willen behouden, moet ieder van ons, in het bedrijfsleven en overal elders, nieuwe manieren van aanpak zoeken en ondersteunen en alles in het werk stellen om ons naar de toekomst te leiden waarin we willen leven.

De uitdagingen die in dit essay worden geschetst, gaan ons allemaal aan!

Beschikbaar via Fnac en Amazon.

De auteurs

Ayming Institute is de denktank en het innovatielaboratorium van de Ayming Group. Het brengt, onder dezelfde merknaam, alle kennis met een hoge toegevoegde waarde samen die door deskundigen wordt geproduceerd om na te denken over de prestaties van morgen, ten voordele van alle economische spelers en bedrijfsstrategieën.

Het thema duurzame ontwikkeling staat al jaren centraal in onze bezorgdheid: sinds 2011 zijn we ondertekenaar van het Global Compact van de Verenigde Naties. Wij houden in ons aanbod rekening met de sociale en milieukwesties van onze klanten, via onze verschillende expertisegebieden: Innovatie, Finance en HR.

Opmerkingen tonen

Geen reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *