×
Sluiten

The Benchmark 2020: België, het meest vrijgevige land omtrent fiscale stimulansen voor O&O?

Homepage > Insights > Nieuws > The Benchmark 2020: België, het meest vrijgevige land omtrent fiscale stimulansen voor O&O?
Nieuws
maart 12, 2020

Is België vrijgevig op het vlak van fiscale stimulansen voor O&O?

The Benchmark 2020“, gepubliceerd door Ayming, vergelijkt België met 14 andere landen op het vlak van vrijgevigheid van de fiscale O&O-stimulansen, maar kijkt ook hoe gemakkelijk het is om ze aan te vragen.

Dus hoe zit het met België? The Benchmark 2020 toont aan dat we tot de minst genereuze landen behoren op het vlak van fiscale stimulansen voor O&O.

Anderzijds doen we het vrij goed in vergelijking met de andere 14 landen wat betreft het gemak van de toepassing. Het blijft echter een feit dat het opstellen, indienen en opvolgen van een dossier gericht op een gedeeltelijke vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing voor onderzoekers of een investeringsaftrek een zeer complexe en tijdrovende aangelegenheid is.

We weten dat deze bevindingen u waarschijnlijk niet zullen verbazen. Vandaar de noodzaak voor Belgische bedrijven om hun R&D-activiteiten op de meest strategische manier te plannen. The Benchmark is een van de Ayming tools die u kan helpen – praat nu met een van onze experts om ervoor te zorgen dat u uw proces zo goed mogelijk start:

Start het gesprek met een van onze experts

Lees het volledige rapport om een beter inzicht te krijgen in de vrijgevigheid en het gemak van de toepassing van de fiscale stimulansen voor O&O in 14 landen over de hele wereld, ook in Duitsland, waar in januari 2020 een nieuwe fiscale stimuleringsregeling voor O&O werd ingevoerd:

Download het volledige rapport

Gebruik onze online tool om de belangrijkste internationale fiscale stimuleringsregelingen voor O&O gemakkelijk met elkaar te vergelijken in een eenvoudige grafiek:

Gebruik de tool

Opmerkingen tonen

Geen reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *